Fethiye’deki Depremzede Sayısı 2bin 600’e Yaklaştı

Fethiye’deki Depremzede Sayısı 2bin 600’e Yaklaştı

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremde hayatta kalabilen depremzedeler Türkiye’nin değişik il ve ilçelerine tahliye edilirken, Fethiye’ye de gelen depremzede sayısı 2bin 600’e yaklaştı. Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ın başkanlığında oluşturulan Deprem koordine merkezinde ilçeye gelen tüm depremzedeler bir bir kayıt altına alınıyor. Kayıtları yapılan depremzedelerin ihtiyaç maddeleri de sağlandıktan sonra misafir edilecekleri tesise gönderiliyor.

Yüz yılın büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 10 ildeki depremde hayatta kalabilen vatandaşlar ve çocukları Fethiye’de tüm imkânlar seferber edilerek, tesislere yerleştiriliyor. Fethiye’de Orman İşletme Müdürlüğü Salonu’nda kurulan Fethiye Kaymakamlığı Deprem Koordinasyon Merkezi sabah saat 08.00’den gece 22.00’ye kadar görev yapıyor. Deprem bölgesinden gelen depremzedeler önce bu merkezde başvuruda bulunurken, sağlık taramaları yapılıp Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi uzmanları tarafından psikososyal destekleri karşılanıp buradan ihtiyaçlarının karşılanması için İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Spor Salonu’nda kurulan giyim mağazası ile gıda marketine yönlendiriliyor. Depremzedelerin her türlü ihtiyaçları burada karşılandıktan sonra konaklayacakları tesise götürülüyor. Fethiye’den KYK Yurdu, Polisevi, Karayolları Misafirhanesi, Orman İşletme Müdürlüğü Misafirhanesi ile bazı turistik tesislerde yaptırılan konaklamanın yanı sıra bazı depremzedelerin de Fethiye’deki aileler tarafından misafir edildiği bazı depremzedelerin de kendi imkanları ile kiraladıkları dairelerde kaldıkları öğrenildi. Fethiye’de 2bin 600’e yakın depremzedenin misafir edildiği öğrenilirken, depremzedelere her türlü imkânın sağlandığı ifade edildi.

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ın başkanlığındaki Deprem Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyonu Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit sağlarken, Turizm Danışma Bürosu, Fethiye Otelciler Birliği, Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Deniz Ticaret Odası başkanları ile Kızılay Fethiye Şubesi ve diğer STK’lar birlik beraberlik içerisinde görev yapıyorlar. Fethiye Spor Salonu’nda hem depremzedelere gönderilmek üzere ayni yardımlar toplanırken, burada kurulan giyim mağazası ve gıda marketleri de konaklama tesislerine alınan depremzedelere hizmet veriyor. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’ndeki Koordinasyon Merkezi’nde depremzedelere doktor ve sağlık görevlileri tarafından acil sağlık desteği de sağlanıyor. Yetkililer şu ana kadar Fethiye’ye gelen depremzedelere en iyi şekilde barınma ve ihtiyaçlarını sağlama hizmeti verildiğini belirtirlerken, öncelikle tüm depremzedelere hiç kullanılmamış sıfır ihtiyaç maddesi temin edildiğini ve özellikle çocukların da sağlıktan rehabiliteye kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. KYK Yurdu, Polisevi, Karayolları Misafirhanesi, Orman İşletme Misafirhanesi’nin yanı sıra bazı turistik tesislere de depremzedelerin yerleştirildiğini ifade ettiler.

Top