EMITT’te Fethiye, Seydikemer ve Muğla Tanıtılıyor

27.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te Fethiye, Seydikemer ve Muğla, Odamız tarafından desteklenen 3 ayrı stantta her yönüyle tanıtılıyor. Fethiye ve Seydikemer stantlarında turizm tanıtımları ön plana çıkarken Muğla standında bölgemizin coğrafi işaretli ürünleri Fethiye Tahini, Seydiler Kilimi, Fethiye Kaya İnciri, Fethiye Tarhanası, Yeşilüzümlü Dastarı ve Kaya Halısı görücüye çıkarıldı. Ayrıca Fethiye standında ziyaretçilere VR gözlükle yamaç paraşütü deneyimi yaşatıldı.Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT’e Odamızı temsilen Meclis Başkanı Kemal Hıra, Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Kiremitli, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Süleyman Kaya, Emre Başaran, Veli Önver, Mehmet Akif Erkek, Meclis üyeleri Halef Savukduran, Kadir Kurt, Özkan Torunoğulları, Can Yılmaz, Erol Aksoy, Bilal Göksu, Ramazan Sıtkı Gümüşhan, Güney Arıkan, Aydın Ertemli, Yenal Yelken, Ertuğrul Gürkan, Mustafa Demirhan, Ayfer Kıvrak, Fatih Tunç, Akif Milaslıoğlu ve Seyhan Özgür katıldı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Fethiye Turizm Bürosu Müdürü Saffet Dündar, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal’nda yer aldığı fuarın ilk gününde stantlara yoğun ilgi oldu.

Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT Fuarına, her yıl olduğu gibi bu yıl da bölgemizin tanıtımı için birlik ve beraberlik içinde katıldıklarını anlatan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Bu yıl Fethiye ve Seydikemer’i 3 ayrı stantta tanıtıyoruz. Muğla Valiliğimiz, Seydikemer ve Fethiye stantlarımızla hedefimiz, her yıl 40.000’e yakın sektör profesyonelini ağırlayan EMITT Fuarında, bölgemizi her yönüyle ve en iyi şekilde tanıtmak. Sayın Valime, Fethiye ve belediye başkanlarıma, Fethiye Turizm Konseyi üyeleri ile tüm STK temsilcilerine, turizm sektörümüze verdikleri desteklerden dolayı bölgemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Turizmde, uluslararası tanıtım ve yeni pazarlara açılma noktasında fuarların büyük katkısı var. Geleneksel fuarların yanı sıra dünyada son dönemde hız kazanan dijital tanıtım da önemli. Bölgemizde daha çok ve farklı ülkelerden misafirler ağırlayabilmek her iki tanıtımı da dengeli götürmemiz gerekiyor. Bu amaçla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem uluslararası fuarlara katılmaya hem de dijital tanıtıma her zaman destek oluyoruz.” dedi.

2024 turizm sezonu için ilk olarak İngiltere ve Hollanda fuarlarına katıldıklarını EMITT’in ardından Mart ayında Berlin fuarına katılacaklarını anlatan Başkan Çıralı, “Fethiye ve Seydikemer çok özel destinasyonlar. Doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra farklı turizm alternatiflerine sahip bölgemizin potansiyelini tanıtmak için buradayız.  Bölge olarak örnek dayanışmamızın ve emeğimizin karşılığını, EMITT kapsamında yapılacak verimli bağlantılarla alacağımıza inanıyorum. Fuarlar başta olmak üzere bölgemizin tanıtım çalışmalarına destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyor, 2024 sezonunun huzurlu, bol kazançlı ve bereketli bir sezon diliyorum.” diye konuştu.

Top